Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timbuktu direkt till Älvdalens bio

Tack vare digitaliseringen av Älvdalens bio kan nu Älvdalingarna se en konsert med supergruppen Timbuktu samtidigt som den ges på Hovet i Stockholm. I framtiden kan det bli fler direktsända konserter, opera från New York. Endast fantasin sätter gränser.

Annons

Nästa lördag spelar Timbuktu och bandet Damn på Älvdalens bio. Ett riktigt stort evenemang av stora artister.

Egentligen uppträder Jason Diakité, som han egentligen heter, inte alls i Älvdalen, utan på Johanneshovs hockeyarena, i Stockholm. Lisom bandet som står för musiken.

Men, tack vare att Älvdalens bio digitaliserats så kan man nu ta emot högklassig bild och ljud i den direktsändning över sattelit som äger rum samtidigt som konserten.

Resultatet blir att Älvdalsborna och andra kan se den stora konserten på Älvdalens bio med det toppenljud och fantastiska ljud som man fått efter digitaliseringen. Förutom Älvdalens bio visas konserten också i Falun, Leksand och eventuellt Orsa, om de hinner bli klara med digitaliseringen av bion där, samt ytterligare ett 50-tal biografer runt om i landet.

Sändningen tas emot vid en parabolantenn som fått en undanskymd placering på bions tak för att inte störa utseendet. Bion får procent på biljettförsäljningen, men måste stå för den lokala annonseringen.

Sten Olsson som arbetat länge med bions upprustning och digitalisering är glad över att nu äntligen få den första direktsända storkonserten till Älvdalens bio.

– Det ska bli spännande att se om folk kommer, vi har ju ingen aning eftersom det är första gången.

Biljetterna till konserten med Timbuktu och Damn säljs bara via Live Cinemas hemsida med adressen www.livecinema.se Eventuellt överblivna biljetter säljs på bion en halv timme innan konserten börjar på lördag kväll.