Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillfällig förskola öppnar på Notgården

I december öppnar en tillfällig förskoleavdelning vid Björkvägen, Notgården.
Kötrycket gör att det efter nyår troligen också blir tillfällig förskola i före detta Lingongårdens bibliotek.

Annons

– Vi håller koll på kön till barnomsorgen. Finns det kö kvar vid nyår öppnar vi Lingongården. Ingen förälder ska behöva riskera att inte kunna arbeta på grund av att barnomsorg saknas, säger Hanna Lindgren (S).

Hon är tillförordnad ordförande för social- och utbildningsnämnden, då ordinarie ordföranden Håkan Anestedt är i Brasilien de närmaste månaderna på uppdrag för sin arbetsgivare ABB.

På nämndens sammanträde på torsdag är en av punkterna att diskutera ett extra investeringsanslag, med syfte att kunna öppna två nya permanenta förskoleavdelningar – helst redan nästa år.

Men tills vidare gäller det att ha provisoriska lösningar och först ut där är alltså öppnandet av den gamla förskoleavdelningen vid Björkvägen.

Tre anställda, varav en hämtas från den interna personalpoolen, ska finnas där under perioden 1 december-15 augusti.

Två förskollärare behöver anställas, vilket det nu annonseras efter.

Noterbart är att personalbehovet är ovanligt stort just nu gällande såväl lärare som förskollärare. För närvarande söker social- och utbildningsförvaltningen nio förskollärare och sju lärare.

– De flesta av de tjänsterna handlar om vikariat för barnledigheter, men det är även en del som slutar av olika anledningar, säger förvaltningens personalstrateg Leif Pettersson.