Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillåtet att ljuga för skattebetalarna

Annons

Tjänstemän och politiker i Falun som vurmar för VM drar sig inte för att ljuga (tillåta tjänstemän att ljuga) för sina uppdragsgivare skattebetalarna angående ungdomshoppbackarna.

Det har hävdats att Falun skulle drabbas av skadestånd om inte backarna kom till stånd eftersom de ingick i kommunens ansökan för att få VM. Dessa påståenden var helt utan grund, det visste de ledande politikerna om men ingen av dem dementerade.

Det finns också en revisionsrapport 2012-06-04, "Granskning av byggnation av ungdomsbackar" som visar på en total politisk nonchalans rörande kostnader för projektet, tvärtom försökte man, trots att man visste att det inte stämde, inbilla medborgarna att kostnaden handlade om cirka fem miljoner istället för 15 - 20 miljoner eller mer. Det är den tuffaste revisionsrapport jag har läst men, tyvärr, jag tror inte att några huvuden kommer att rulla i kommunen.

Att ljuga för att vilseleda skattebetalarna är som det verkar tillåtet i Falu kommun.

Bengt Holmquist (S )

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare