Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne av Åke Falk

Många är vi som har trevliga minnen av Åke.

Annons

När han fick problem med axlar och rygg fick han en tjänst inom Berguv Nord och Orsa Besparingsskog. Han jobbade också med Sädgåsprojektet och jag kände Åke flyktigt innan han började inom dessa projekt.

Första veckan vi jobbade tillsammans såg vi tio vilda björnar trots att Åke sa han kört timmerbil i 20 år och inte sett en björn. Jag jobbade åt Jägarförbundet/OrsaJVK och Åke skulle göra inventeringar åt Orsa Besparingsskog. Det var härligt att uppleva när han byggde upp gåshägnet och dom ungfåglar som han hade där kvackade och dom första vilda gässen slog ner. Vi satt ut sex sädgäss uppe vid Prästvallen och gjorde mycket för viltvården och samarbetet med skogvaktare Sven-Erik Green.

Åke läste mycket om det arbete han skulle jobba med. Han läste mycket om lag och rätt. Från den dagen han började med mig till han sen startade sina projekt gjorde han ett väldigt gott intryck.

Jag kommer så väl ihåg då vi hade gråhundar och han hade skaffat en ny valp som han gick lydnad med. Hunden och han var ett team och när en uppvisning skulle vara i Mora ville lärarna att de skulle komma. Åke bodde då vid Pesa och han släppte ut hunden innan dom skulle åka. Han hörde hur hunden skäller i skogen. Han släppte allt och sprang mot hunden, lyfte upp den och sprang till bilen och körde till veterinären i Mora. När han kom fram hade den somnat in. Åke berättade det här att det var det värsta han varit med om.

Han sörjde denna valp otroligt mycket, men Åke nu ses ni igen. Tack för alla fina minnen som jag och många har kvar.

Ronny Backäng

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons