Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till Gambia för att bygga förskola

Med hjälp av bland annat donationer, uppträdanden och Gruvrisskolan har nu Aspeboda foundation for children samlat ihop hundratals kilo kläder och 20 000 kronor som ska gå till ett projekt i Gambia där man vill bygga en förskola och med hjälp till självhjälp skapa sysselsättning för kvinnor.

Den 26 januari åker nio representanter för projektet till Gambia och byn Manduar där man förbereder arbetet med en förskola.

– Vi har fått in omkring 20 000 kronor och en del kläder. Men pengarna kommer vi inte att ta med oss ned. De kommer successivt att skänkas mot att vi får dokumentation. Byäldsten har förklarat att han är tacksam för det här och har donerat mark till förskolan, berättar Marie Boberg som är ordförande i Aspeboda foundation for children.

En del av de donationer som kommit in är specifikt donerade för att gå till symaskiner. Organisationen kommer aktivt att arbeta för att stötta kvinnor och genom att tillhandahålla symaskiner kan man i förlängningen skapa sysselsättning. Men också en kvarn så att man kan mala mjöl står högt på önskelistan.

– Vi kommer att ta med oss kläder vi samlat in men det är svårt att ta med allt. Det kostar mycket med frakt och vi hoppas på mer donationer. Det vi behöver i dagsläget är framför allt pengar, säger Carla Dahlberg

På plats kommer man även att plantera träd som skänkts och man vill rikta ett tack till alla som hjälpt till. De artister som ställt upp. De som skänkt pengar, köpt saker eller donerat kläder.