Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidstrands Parks & Resorts köper Furuviksparken

- Vi är väldigt stolta över att idag bli ny ägare till Furuviksparken. Den kompletterar och förstärker det utbud av djur- och nöjesparker som vi idag driver. Parken är ett välskött och populärt turistmål som vi är övertygade om har potential att utvecklas ytterligare

- Förvärvet är ytterligare ett led i att kunna erbjuda parker över hela landet i absolut högsta klass. Vi vet värdet av att utveckla destinationer i nära samarbete med kommuner och det lokala näringslivet. Tillsammans med parkens nuvarande medarbetare och de utvecklingsresurser som finns i koncernen kommer vi att kunna ta till vara på de visioner och den fantastiska potential som finns, säger Parks & Resorts koncernchef Jan Roy.

Parks & Resorts tar över parken av Furuvik Management AB. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpesumman.

- Det här betyder oerhört mycket för Gävles utveckling som turistdestination. Om man fördubblar antalet besökare i Furuvik skulle omsättningen för hotell, restauranger, butiker, transportföretag, besöksmål m.m. i Gävle öka med 375 miljoner kronor om året. Nu har man hittat en ägare som kan förverkliga visionerna, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Blank i ett pressmeddelande..

Furuviksparken grundades år 1900. 1983 tog Gävle kommun över driften fram till 2004 då Furuvik Management AB köpte anläggningen.

Clas Ohlson-arvtagarna Johan och Helena Tidstrand som äger Parks & Resorts Scandinavia noterade besöksrekord för sina nöjesparker under 2009. Bolaget äger redan bland annat Gröna Lund, Kolmården som och Skara Sommarland

Parks & Resorts Scandinavia ägs sedan 2006 av Clas Ohlson-arvtagarna och mångmiljonärerna Johan och Helena Tidstrand.

De tre största ägarna i pryljätten Clas Ohlson är arvtagare till Clas Ohlson, Mary Haid, Helena Tidstrand och Johan Tidstrand.

Helena Tidstrand har också kvar stort engagemang hemma i Dalarna och är styrelseledamot i Leksand Strand och Leksand IF Holding.