Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare Moraspelare matchhjälte för Luleå

Tidigare Morapelaren Jens Jakobs blev stor matchhjälte för sitt nya lag Luleå när han slog in det avgörande 3-2 målet i det prestigefyllda mötet mot Skellefteå.

Annons

– Han är inte i bra skick, tacklingen som Anton Hedman delade ut visar inte på respekt för motståndaren, sade Anders Forsberg, Skellefteås tränare.

– Joakim Lindströms tackling på Linus Klasen var ruggigt ful. Först tacklar han Klasen, sedan tar han nacksving på honom så att han far med nacken i isen, sade Thomas Berglund, tränare i Luleå.

Matchen vanns av Luleå med 3–2 efter en hel del dramatik.

Luleås nyförvärv Anton Hedman, värvad från Modo bland annat för sin kända kapacitet att tackla, fick strålkastarljuset på sig redan i matchens inledning.

Åkte på målvakten

Efter tre minuter åkte han på Skellefteås målvakt Joachim Eriksson, och åkte ut.

Det gav motståndarna ett fem mot fyra läge som slutade med Skellefteåledning i matchen.

– Det var klantigt av mig, jag var för kåt på pucken, sade Luleås nye anfallare.

Han revanscherade sig i mittperioden genom att presentera sig som målskytt för första gången i Luleåtröjan, när Skellefteå hade en spelare utvisad.

– Otroligt skönt, sade 26-åringen från Kungsholmen i Stockholm.

Men Luleås glädje blev kortvarig. När målvakten Johan Gustafsson tre minuter senare hämtade pucken bakom kassen stötte han fram den så att den via en Luleåskridsko gick in i det egna målet.

– Det är sånt som händer, sade Johan Gustafsson om självmålet.

Inte vilda västern

Hemmalaget hämtade sig från bakslaget i början av slutperioden när Chris Abbot kunde kvittera till 2–2.

Målet tände Luleå, som kunde sprätta in segerpucken genom nyförvärvet Jens Jakobs (från Mora) med fem minuter kvar att spela.

Skellefteå tog ut målvakten i slutet, men lyckades inte kvittera.

– Vi gjorde många bra insatser i dag. Det var underbart att spela inför hemmapubliken med en härlig inramning. Det kan inte blir bättre, sade Anton Hedman.

Och tackla kommer han att fortsätta göra.

– Absolut, jag tycker om att fullfölja och göra det jag är bra på. Men det får inte bli vilda västern för det, sade Anton Hedman.

När Linus Klasen och Pontus Petterström kan spela igen är oklart.