Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare LIF-tränare får sparken från nykomling

Hockeyallsvenska nykomlingen Karlskrona gör som elitserielaget Växjö och sparkar sin tränare, tidigare LIF-tränaren Thomas Kempe.

Klubben meddelade på måndagen att Tomas Kempe och assisterande tränaren Oscar Andersson får gå.

– Det sportsliga resultatet är inte tillfredsställande, säger sportchefen Carl-Johan Höök till expressen.se.

Lagledaren Torbjörn Karlsson tar över efter Kempe och kommer att assisteras av Höök.

Karlskrona är en nykomling som snabbt gjort sig ett namn på hockeykartan. Klubben bildades 2011 och så sent som 2007 spelade laget i division 2. I år tog Karlskrona steget upp i Hockeyallsvenskan efter att ha beskegrat Sundsvall och Borås i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Sedan starten av årets hockeysäsong har det dock gått sämre för Karlskrona. Laget ligger sist i allsvenskan med nio poäng efter elva spelade matcher.

Kempe är den andre elittränaren inom loppet av ett dygn som sparkas. I söndags kväll sparkades Janne Karlsson från Växjö. Kempe sparkades även från tränarjobbet i Leksands IF efter att laget inlett kvalserien 2009 med tre raka förluster.