Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare LIF-spelare kroniskt sjuk

Borlängebördige Brynäsbacken Lars Jonsson har haft det tungt de senaste åren.
På fredagen fick han diagnosen ledgångsreumatism.

Den tidigare LIF-spelaren har under lång tid drabbats av flera skador och sjukdomar. Nu uppger Brynäs IF att Lars Jonsson drabbats av ledgångsreumatism. På  sin hemsida skriver Brynäs IF att sjukdomen sannolikt triggades igång 2009 när Lars Jonsson drabbades av en skada i vaden.

– Det här är inget kul besked att få, just för att det är en komplicerad sjukdom som det inte finns något botemedel till, säger Lars Jonsson själv till Brynäs hemsida.

- Men samtidigt är det skönt att få svar och få vetskap om vad som händer och pågår i kroppen, på något sätt är det många bitar som faller på plats.

 Lars Jonsson kommer nu genast att påbörja behandling för sin sjukdom och fokusera på lättare träning. Man hoppas att han kan bli symptomfri.

- Med rätt mediciner återgår det förhoppningsvis till det normala, säger Lars Jonsson till Brynäs hemsida.

Inför årets säsong lånades Lars Jonsson ut till Almtuna i allsvenskan. Nu blir det inget spel, varken i Brynäs eller Almtuna. Om en månad ska behandlingen utvärderas.

– Beskedet är jättetråkigt att vi får. Samtidigt är det skönt att han fått en diagnos efter en lång tids skadeelände. Det viktigaste nu är att Lasse Jonsson blir helt återställd och sedan får hockeyn komma efter det. Förhoppningsvis återser vi Lasse i Brynäströjan innan säsongen är slut, säger sportchef Michael Sundlöv till Brynäs hemsida.

Lars Jonsson spelade i Leksand mellan 1999 och 2004. Han har också spelat i Timrå, HV71, NHL/AHL. 2008 började han spela för Brynäs.

Ledgångsreumatism är en kronisk sjukdom som inte går att bota. Sjukdomen orsakar inflammationer i lederna och är genetisk.