Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare Bragespelare kan ta steget till USA

Bragefostrade Kebba Ceesays kontrakt med Djurgården går ut i december.
Stockholmsklubben vill förlänga, men 24-åringen har även andra anbud att ta ställning till.
Bland annat har han fått ett kontraktserbjudande från amerikanska MLS-laget Portland Timbers.
– Ambitionen är att ta steget, säger Ceesay om utlandsintresset.

Den 24-årige backen har funnits på Portland Timbers radar under en längre tid, men det är först nu som ett konkret erbjudande presenterats.

– De har följt mig i ungefär ett år och har varit här och kollat på några matcher förra året. Och nu har de bestämt sig.

Hur intressant är det?

– Det är klart att det är lockande och intressant. Samtidigt är det speciellt att spela i den ligan, för man försvinner lite. Spelar man i Europa syns man i hela Europa, men är man i Usa, blir det bara Usa. Men absolut är det jätteroligt när lag visar intresse.

Amerikanerna är dock inte de enda som visat intresse för honom.

– Det är klubbar i Europa som hört av sig också. Det är ingen idé att förneka, för det kommer ändå ut förr eller senare. Men det Portland som har visat mest intresse och kommit med ett bud.

Samtidigt har Ceesay även fått ett erbjudande om en förlängning med Djurgården. Han förnekar dock inte att han helst skulle vilja ta ytterligare ett steg med sin fotboll.

– Ambitionen är att ta steget och jag är inte nöjd med att vara kvar i Djurgården. Det är en stor och bra förening, men jag vill testa hur långt jag kan nå. Man får inte vara nöjd, för då är risken att man stannar i utvecklingen.

När bestämmer du dig?

– Jag har haft semester nu och försökt att koppla bort allting. Men nu när jag är tillbaks ska jag sätta mig ner och lyssna på vad klubbarna har att säga.

– Jag har ingen aning om när jag bestämmer mig. Jag måste även prata med familjen, det är ju inte bara att flytta utomlands hur som helst. Det är ett beslut som rör hela ens framtid, så jag kommer ta mig tid.