Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidig skyltning för Ikea i Borlänge

Norra Backa industriområde har upphört att existera. Det gamla namnet ersätts av tre nya.
Handelsområde Ikea, handelsområde Norra Backa och arbetsplatsområde Bäckelund.
Redan nu skylas till Ikea - ett år innan invigningen.

Annons

När Trafikverket nu genomför omskyltningen i anslutning till vägbygget vid Backarondellen tydliggörs de namnbyten som kommunen tidigare beslutat om.

– Vi har ett handelsområde som heter Ikea och ett som heter Norra Backa. Det har nog inte riktigt trängt ut till folk, konstaterar Steve Johnson, kommunens plan- och markchef.

Området som ligger norr om Norra Backagatan, som tidigare hette tidigare Byggmästargatan, är handelsområde Ikea. Här bygger möbeljätten sitt varuhus.

ÖoB, Blomsterlandet, Biltema och Ikanos byggnader bildar handelsområde Norra Backa.

– Större delen av ikanos första byggnad hamnar egentligen på handelsområde Ikea, men det spelar ingen roll i praktiken, säger Steve Johnson

Det gamla industriområdet Norra Backa har försvunnit. Det handlar då inte enbart om massrivning av byggnader. Även namnet förändras.

– Vi har nu ett arbetsplatsområde Bäckelund, som sträcker sig från Maserfrakt och söderut, ända ner till Hångsarvet, säger Steve Johnson.

Näringslivs- och planutskottet godkände namnändringarna i mars. Att handelsområdet där Ikea bygger döpts till Ikea gör att Trafikverket nu skyltat till det blivande varuhuset. Annars sker ingen skyltning till enskilda butiker.

– Det här var ett sätt att lösa den frågan utan några ytterligare diskussioner. I och med att vi döpte området till Ikea så var det inga problem att skylta dit. Det var en praktisk lösning på något som de flesta ändå tittar efter, säger Steve Johnson.

Redan nu är det alltså skyltat till Ikea - ett år innan varuhuset öppnar. Trafikverket sätter upp skyltar i samband med vägbygget i området. Lars Ivarsson, vd för det kommunala bolaget Norra Backa i Borlänge AB, förväntar sig inte att en massa bilister ska irra unt och leta efter varuhuset.

– Men blir det problem så får man göra något åt det, säger Ivarsson.