Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiden rinner iväg för Mora IK

Mora IK har fått de 12 miljoner kronor som kommunen ska ersätta klubben med efter övertagandet av FM Mattsson Arena.
Men avtalet mellan parterna är långt ifrån klart, vilket gör att Mora IK fortfarande har svårt att värva spelare.
– Tiden rinner iväg och vi måste börja agera, menar Peter Hermodsson.

Mora IK:s klubbdirektör beskriver det hela som lite av moment 22. Han vet i dagsläget inte hur mycket klubben har att röra sig med då det nya avtalet mellan ishockeyklubben och kommunen håller på att arbetas fram.

– Men ingen skugga över kommunen, vill Hermodsson ha sagt. Det är ganska komplex att ta över arenan och vi vill ju veta till exempel hur mycket vi ska betala i hyra, om vi får behålla restaurangen, det är så mycket. Det här är nytt för kommunen också, så vi har förståelse att det tar tid att komma fram till rätt avtal.

Tid är en bristvara för MIK när det gäller värvningsbiten. Med det senaste nyförvärvet (Dennis Ryttar, se separat artikel) består truppen av två målvakter, sex backar och elva forwards.

– Det är inte jättemånga nya vi ska ha, tre forwards och två backar, men vi måste ersätta de tunga namn som vi tappat, poängterar Hermodsson och räknar upp backen Tom Nilsson (Frölunda) samt Daniel Viksten och Tobias Ericsson (Malmö).

MIK har haft kontakt med många spelare, men de ekonomiska problemen i klubben har skrämt en del. Och i dagsläget vågar inte Mora kontraktera spelare.

– Spelare vi pratat med en längre tid har blivit oroliga då vi inte kunnat kontraktera dem (och sökt sig till andra klubbar), så helt klart har vi tappat tid. Vi måste börja agera, tiden rinner iväg.

– Vi måste förutsätta att allt löser sig, annars får vi inget lag, och när vi ska vår fansdag, den 1 juni, så bör vi ha signat ett par spelare i alla fall.

Men helt klart är det fortfarande oroligt så länge klubben inte vet vart avtalet med kommunen tar vägen.

– Vi vill ju veta vad kostnaderna blir. Vid ett dåligt avtal kan vi tvingas skära överallt, men jag har goda förhoppningar att det blir en bra lösning med kommunen.

När det gäller spetsvärvningarna, som ska ersätta ovan nämnda trio, hoppas Hermodsson på extra stöd bland sponsorerna.

– Vi har ett koncept där vi säljer tre spetsspelare från augusti-april, där alla väljer ett valfritt belopp. Så fick vi ihop pengarna till Anze Kopitar. Jag har inget belopp nu, men gensvaret är positivt.