Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thunström fyra efter första sträckan i rally-SM – misstag av Röjsel

Jerker Axelsson tog ledningen när Rally Bilmetro, årets första deltävling i SM, inleddes med en publiksträcka på Gävletravet igår kväll.
Trollhätteföraren var dryga sekunden snabbare än Per-Gunnar Andersson, Årjäng.

■■ Håll koll på den lokala sporten – få pushnotiser om Leksands IF, Mora IK och allt annat stort som händer. Ladda ner DT:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för DD:s app, Iphone eller Android.

Trea i den totala listan är stockholmaren Björn Adolfsson, 1,3 sekunder före 18-faldige svenska mästaren Mats Jonsson, Forshaga.

Snabba på den isade slingan innanför travovalen var även Ludvikas Thomas Thunström/Jörgen Lindahl. Tempot räckte till fjärde tid i klassen Trimmat fyrhjulsdrivet, en plats som Thomas delade med Mats Jonsson, Forshaga. Fram till ledande Axelsson fattades 2,7 sekunder.

Dala-Faluns Daniel Röjsel, med Nicklas Edvardsson i co-driverstolen, hade emellertid ingen lyckad inledning i junior-SM Otrimmat. Daniel bromsade på sig vid ett tillfälle och tvingades backa för att komma på rätt kurs igen. Tjoget sekunder gick till spillo och Daniel får nu ta hårt för att ta igen förlorad mark!

Fem sträckor runt Gästrikland står på agendan under lördagen.