Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thomas Di Leva berättar sin historia

I kväll spelar Thomas Di Leva på Rättviks bowling och krog, men framtiden har mer än musik att komma med. Han planerar just nu för en biografi som ska komma nästa år.

– Vi håller på att gå in i att skriva en biografi som ska komma ut nästa år. Det är roligt att gå igenom en massa gamla saker, säger Thomas Di Leva till DT.

– Jag kommer att skriva den som man brukar göra, som ett samarbete med en som kan skriva. Det är inte riktigt klart vem det blir än, men vi har en på gång.

Varför gör du detta nu?

– Det är inte så att man vaknar upp själv och tänker "nu ska jag skriva en biografi". Många i omgivningen trycker på. Nu passar det och så fyller jag femtio nästa år - det är en bra timing på det hela.

Boken kommer att vara en historisk resa från tiden han hette Magnusson (han bytte officiellt till sin mors namn Di Leva först när han var 22) i efternamn fram till i dag. Vad boken kommer att heta är dock inte klart.

– Så är det även när jag gör album, jag sätter inte titeln förrän när allt finns. Det brukar komma under skapelseprocessen. Det är som att få ett barn - det är inte alltid man vet förrän det kommer ut.

Di Leva uppfattas av många som en andlig person, men hur skulle han själv beskriva din syn på livet, döden och religionen?

– Kärleken är min religion. Vad gäller livets mening så känner jag att vi är här för att bli mer kärleksfulla och få större förståelse för den skapande kraften. Jag tycker att det finns bra saker i de flesta så kallade läror. Det blir samma sak som med politik, att tillhöra ett parti känns gammalmodigt på nåt sätt. En modern människa funkar inte på det sättet.