Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan Olsson klar för tredje raka Wibledonfinal: "Det är helt sinnes"

I och med fjolårets vinst blev Stefan Olsson den första svenska rullstolstennisspelare att vinna Wimbledon. Nu har han chansen att gör det igen när han på söndag spelar sin tredje raka final.

Annons
Stefan Olsson är klar för sin tredje raka Wibledonfinal.

Stefan Olsson tog sig vidare från seminifalomgången, som spelades under fredag, med säkerhet när han vann mot världstvåan, Alfie Hewett, med 6-4 genom vinst i två raka set.

– Jag spelar skitbra fram till 3-0 i andra set, då är spelet helt klockrent, säger han till paralympics.se.

Det var nära att britten kunde vända när Olsson tappade sin 3-0 ledning i andra set till 3-3. Han samlade nerverna och kunde med sin rutin tillslut vinna.

– Jag tappar koncentrationen lite och han börjar komma in i rytm men jag lyckas lugna mig och gå upp till 5-3. Sen var jag som ett nervvrak i sista när jag skulle serva hem det men jag lyckades tillslut få mig lugn och vinna matchen.

I finalen ställs han mot världstrean, Gustavo Fernandez, från Argentina.

– Tredje raka Wimbledonfinalen, det är ju helt sinnes. Jag vågar inte ens tänka på vad det skulle betyda att lyckas vinna den matchen. Nu gäller det att inte sväva iväg utan istället fokusera på nästa match.

Innan han får fokusera på final ska han tillsammans med sin belgiske partner Joachim Gerard spela semifinal under fredagseftermiddagen. Beroende på hur det går i den så kan det bli en eventuell dubbelfinal under lördagen.

– Det är tufft att ladda om och jag ser att min partner inte spelat klart ännu. Förhoppningsvis så drar matchen på vår bana ut på tiden så man får någon extra timme att ladda om på, men det kommer nog gå bra det också, säger han till paralympics.se.

Mer läsning

Annons