Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka Wimbledontiteln för Stefan Olsson: "Det är bara ren eufori"

I fredags tog han sig till sin tredje raka Wimbledonfinal. Under söndagen försvarade Stefan Olsson sin titel som Wibledonmästare när vann mot Gustavo Fernandez.

Annons
Stefan Olsson försvarade sin Wibledontitel från förra året när han vann finalen mot Gustavo Fernandez.

För andra året i rad har Stefan Olsson vunnit Wimbledon. Precis som i fjol ställdes han mot Gustavo Fernandez i finalen. Fernandez fick se sig besegrad av svensken i år igen.

– Helt sinnessjukt är det, det går inte att beskriva. Det är så häftigt, verkligen, det är bara ren eufori, säger Stefan Olsson till eurosport.

Olsson kunde ta hem vinsten efter att ha spelat 6-2, 0-6 och 6-3.

– Första setet spelade jag klockrent sen började nerverna komma och jag började fumla lite med serven och han började spela extremt bra. I tredje setet så lyckades jag samla mig och jag kunde spela ett taktiskt smartare spel. Försökte få in bollen mer och vänta på misstagen och ja, det gick tillslut. Helt sjukt är det.

Han tog vara på sin chans och avgjorde på första matchbollen.

– Det går inte att beskriva. Det är bara ren eufori. Man är så glad så jag vet inte vad man ska säga ens.

– Det slaget som är bäst hos mig är ju slicen. Jag är lite som Feliciano López kan man säga, använder slicen extremt mycket och det funkar så sjukt bra på gräset, den bara sticker mycket mer än på många andra underlag. Så det kan vara en av hemligheterna varför det har gått så bra här, säger Olsson till eurosport.

Redan efter vinsten förra året berättade han om hur mycket vinstpengarna betyder för honom och hur det ger honom möjlighet att hålla igång sin satsning. Några sponsorer har han men inte tillräckligt för att han ska kunna klara hela året.

– Det är det här som gör att jag kan fortsätta spela kan man väl säga.

Under lördagen spelade han dubbelfinal tillsammans med med sin belgiske partner Joachim Gerard. Där blev det tyvärr förlust efter att ha förlorat två raka set mot britterna Alfie Hewett och Gordon Reid.

Vid ett tillfälle under finalen kom Olsson för nära en vägg och välte omkull. För en kort stund fick hans partner spela två mot en. Men Olsson var snabbt uppe och kunde strax därefter slå en vinnande boll.

Se händelsen i klippet nedan. Film: Wimbledon

Mer läsning

Annons