Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Temporär förskoleavdelning sätts upp

En enig kommunstyrelse har beslutat att en temporär förskoleavdelning vid Mossebo förskola ska sättas upp. Med den täcks behovet för närvarande i väntan på en permanent lösning i framtiden.

Sedan tidigare finns ett beslut om att sälja Triangeln. Avdelningen Snigeln på cirka elva barn befinner sig i nuläget i källarvåningen. I tjänsteutlåtandet beskrivs den som bristfällig.

– Det finns ingen utrymningsväg, säger Gunnar Magnusson (S), ordförande i utbildnings- och arbetsutskottet.

Den nya avdelningen kommer bli en så kallad förskolepaviljong bestående av flera moduler som byggs ihop. Där kommer det finnas plats för 24 barn fördelat på två avdelningar. Barnen och personalen i Snigeln kommer att flyttas över till förskolepaviljongen.

Tidigare har DT skrivit om kön till platser vid förskolan i Vansbro kommun. Det har lett till att vissa barn har placerats i förskoleavdelningar i Dala-Järna. Kön till våren 2013 är nio barn och med förskolepaviljongen finns det platser kvar.

– Det finns möjlighet att ha upp till 28 barn ytmässigt så det finns ett visst spelrum, säger för- och grundskolechefen Christer Carlsson.

I samband med beslutet så ska 2013 år budget för Utbildning och arbete utökas med 866 000 kronor. Det ska täcka in hyreskostnader, drift, inventarier och arbeten. Dessutom kommer minst en ny tjänst att tillsättas. Eftersom att avdelningarna Snigeln och Humlan på Triangeln har mer personal än normen så blir behovet av ny personal mindre

Fastigheten Triangeln ingår "108 punkter för ekonomi i balans" som kommunen arbetar med. Enligt tjänsteutlåtandet så finns det för närvarande ingen fastighet i kommunens ägo där kostnaden för ombyggnad och drift är mindre än en nybyggnation.

En ny förskola med fyra avdelningar kan byggas inom två till fem år.