Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telia: "Hittar inget tekniskt fel"

Användningen av smarta telefoner och bärbara datorer har ökat.
När allt fler använder smarta telefoner tar det också mer kraft och utrymme på mobiltelefoninätet.

Annons

– Vi hittar inget tekniskt fel i det aktuella området, det handlar snarare om täckning och kapacitet hos operatören, säger Hans G Larsson, informationsansvarig Telia.

– Med många anrop från bärbara datorer och smarta telefoner orkar till slut inte telemasten ta mot alla anrop och då minskar det vi kallar yttäckningen, det vill säga de som bor i utkanten av ett område kan uppleva problem med täckning. Det blir en konsekvens av överbelastningen, säger Hans G Larsson.

När belastningen på nätet är tungt drar hela nätet "ihop" sig och täckningen och kapacitet blir sämre i vissa delar av området.

Telia hittade under torsdagen inget tekniskt fler som berör Ingels och byarna runt omkring, varken på master, ledningar eller antenner.

– Just nu är det stor efterfrågan på smarta telefoner, många användare har dem och det går att göra mycket med en smart telefon. Vår kapacitet räcker inte alltid till. Det tar tid att bygga ut kapaciteten, men användandet ökar hela tiden, men vi tar vårt ansvar och fortsätter bygga ut 3G och 4G telefonin till våra kunder, säger Hans G Larsson.