Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telefonproblemen inte över än

-Det mobila telefonnätet känns inte helt stabilt, men det mobila bredbandet vi har hos Telia fungerar bra nu efter cirka två veckor med stora störningar, säger Rolf Jogerheim i Nedre Gärdsjö.
Familjen sade upp två fasta telefonabonnemang i augusti och hoppas att de mobila telefonerna ska fungera bättre än de gjort hittills.

-Visserligen har vi fått kompensation när vi klagat, men fortfarande bryts samtalen och mottagningen är dålig, säger Rolf och Inga-Lill Jogerheim.

Rolf tycker Telia sköter mobilteletrafiken väldigt dåligt i kommunen.

-Jag det är under all kritik, förutom alla vi som bor här så är Rättvik en turistkommun med många besökare varje år. Det borde fungera bättre än så här.

Under Rolf korrespondens med Telia har han fått besked att det förekommit fel i någon av de tre master som berör området där Rolf och Inga-Lill bor.

De använder en trådlös telefon som är en mobil lösning via Tele 2:s mobilnät. Den fungerar bra, men mobiltelefonerna fungerar inte bra. Det gäller att stå på rätt ställe i huset för att kommunikationen ska fungera.

Men efter nära två veckor utan fungerande datanät och after att ha haft totalt fem abonnemang hos Telia börjar Rolf och Inga-Lill tröttna.

-Man får ingen favör trots att man har många abonnemang och när det dessutom inte fungerar som det ska kännas det inte bra, säger Inga-Lill.

Om något händer, om någon skadas, blir sjuk och problemen med mobiltelefonin fortsätter.

-Det är hög tid att stärka telenätet i kommunen och se till att även vi får 4G-nät, säger Rolf.