Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telefonen tillbaka igen

Omkring 270 hushåll var utan telefon under stora delar av förra veckan. Skanova har reparerat ledningarna som nu fungerar som de ska igen.
– Det var en telefonkabel som grävdes av, förklarar Camila Buzaglo, pressansvarig på Skanova.

Annons

Telefonavbrottet var helt löst på måndagsmorgonen. Skanova, som äger ledningarna, hade då sett till att felet hade blivit åtgärdat.

– Det var ett rätt omfattande fel. Vi fick beställa en ny kabel och skarva på den på två ställen. Det har gjorts lite efterarbete, men från och med i morse (läs måndag morgon) ska alla drabbade hushåll ha fått telefonen tillbaka. Hushållen var ungefär 270 till antalet, säger Camila Buzaglo.

Det var i samband med det pågående arbetet vid Hedemora resecentrum som kabeln grävdes av.

– Vi lobbar för att man alltid ska kontrollera så att det inte ligger någon infrastruktur i marken innan man börjar gräva. Då undviks onödigt extrajobb för oss och sådana här problem för kunderna med telefonstörningar, säger Camila Buzaglo.