Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telde hoppas på nytt rekord i världscupfinalen

Det blev nytt personligt rekord med Santana i januari.
I världscupfinalen hoppas Minna Telde på nya rekord.
– Vi är på väg mot 80 procent, säger Telde.

Minna Telde och Santana var i storform tidigare under säsongen och vid världscuptävlingen i Amsterdam i januari slog dressyrekipaget till med 77,700 procent – nytt personligt rekord.

Sedan kom problemen när Minna Telde blev sjuk och det blev två inställda världscuptävlingar.

– Först fick jag influensa och när jag sedan gick på lite för tidigt så drog jag på mig lunginflammation. Det gjorde att jag inte red på en månad och det ska mycket till för att hålla mig borta från sadeln.

De inställda världscuptävlingarna förstörde Teldes chanser att kvala in till världscupfinalen i Göteborg, som avgörs den här veckan, och det blev i stället ett wild card som räddade falutjejens start i Scandinavium.

– Det kändes helt underbart att få chansen i Göteborg. Det är jättetrevligt att tävla på hemmaplan och jag har inte ridit i världscupfinalen sedan Las Vegas 2009.

Tävlingarna i Göteborg inleds med Grand Prix på torsdag och avslutas på lördag med küren. Och Telde har förhoppningar på riktigt fina resultat, kanske till och med personligt rekord.

– Santana har "persat" i de tre senaste tävlingarna och det bådar ju gott. På träningarna känns det som vi är på väg upp ett snäpp och det är bara att hoppas vi får ut det i tävlingen.

– Vi är på väg mot 80 procent, det är inte långt borta, sedan återstår att se om vi gör det i den här tävlingen eller inte. Men slår vi nytt personligt rekord så är jag mycket nöjd.