Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teateramatörer ger pjäs om skolmassaker

Annons

- Det här är en aktuell problematik även om massakrer på skolor inte ägt rum i Sverige. Tänk på killen i Hedemora som dödade sina båda föräldrar. Vi tror att många kommer att tycka att det är bra att vi sätter upp den här pjäsen, säger Zara Marcusson för T.O.K.

Föreställningen äger rum i huvudpersonen Joshs huvud, efter att han fängslats för sitt fruktansvärda brott. 9-10 amatörskådespelare medverkar och några av dem dubblerar i flera roller.

- De som han sköt hemsöker honom. Pjäsen handlar om hans känslor och tankar. Förklaringen som ges till vad han gör handlar om att han känner sig som en "nobody". Han är frustrerad och vill märkas, säger Marcusson.

Huvudrollen som Josh görs av Anders Mankler. Alla medverkande fungerar som regissörer; alla hjälps åt. Också dramapedagogen Susanne Rosén finns med i projektet. Förra året satte T.O.K. upp Shakespeares En midsommarnattsdröm.

Medlemmarna i T.O.K. förenas i sitt teaterintresse. Några av dem går i samma gymnasieklass. T.O.K. stöds av Kulturförvaltningen/Gruvbäcken.

Bang, bang you're dead har premiär på Nisserska teatern i Falun den 17 april.

Mer läsning

Annons