Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tävlingsbilen ska locka till många anbud

Bröderna Christian och Johan Holmudd har byggt en unik bil, som de hoppas det ska bli ett stort intresse för.
– Eftersom bilarna är till salu i folkrace, hoppas vi många ska bjuda och på det viset ge pengar till Barncancerfonden, säger Johan.

Annons

Bröderna Holmudd har sedan de var barn hållit på med motorsport och mycket har handlat om folkrace. Men för något år sedan väcktes tanken på att åka rallycross, efter att Christian Holmudd kommit över en kvaddad rallycrossbil.

– Karossen var slut, men motor var riktigt fin och dessutom väldigt potent, men detta blev bara stående och jag kände allt mer att jag aldrig skulle få den tid jag behövde, berättar Christian Holmudd.

Tanken väcktes på att kunna göra något annorlunda av detta i stället och han pratade med sin bror Johan. Tanken var att bygga en ny folkracebil och sätta in motorn från rallycrossbilen, för att skapa en riktig vinnarbil.

– Egentligen är det fullkomligt vansinnigt, en folkracebil är alltid till salu för 6500 kronor och bara motorn är värd minst 30000 kronor, poängterar Johan Holmudd.

Men de kontaktade Finnskoga Mk som i helgen arrangerar en folkracefestival och de var med på noterna. Alla får lägga anbud på alla bilar som är med och kör, men det kostar 200 kronor per anbud. Nu lägger klubben minst hälften av dessa pengar på de anbud som kommer in på just denna bil, till Barncancerfonden.

– Jag är övertygad om att det blir minst 100 anbud och det innebär att det blir minst 10000 kronor till Barncancerfonden, noterar Christian Holmudd.

De kommer själva att lägga några anbud, med förhoppningen om att de får behålla bilen.

– Få vi behålla den gör vi samma sak nästa år, konstaterar Christian Holmudd.

Johan kommer att köra bilen och Christian kommer att vara speaker under tävlingarna och avlösas av Johan.

– Vi har all chans för bra reklam, inflikar Johan.