Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tauer: "Kanske skulle ha tagit emot bollen"

Jan Tauer, 29, var ett utropstecken – och kunde ha krönt sin insats med ett drömmål.
– Jag kanske borde ha tagit emot bollen, säger han.

Annons

Iraklis Psachna-förvärvet Jan Tauer, som blev spelklar så sent som i måndags, berättade i en intervju med DT-sporten inför seriestart att han anser sig vara en bättre fotbollsspelare nu än när han lämnade Djurgården 2009.

Från minut ett i premiären borta mot Ängelholm visade han också att han kan utgöra ett offensivt hot från sin vänsterbacksposition.

– Jag spelar mitt spel som jag brukar spela och försöker hjälpa laget både framåt och bakåt. Jag känner mig stark och pigg och körde så mycket jag orkade och det gick bra, säger Tauer.

Var det direktiv från Conny Karlsson eller på eget initiativ?

– Man måste spela efter sina egna styrkor. Jag vet vad jag kan och det försöker jag göra så bra jag kan. Jag kände direkt att deras högersida inte var så bra defensivt. Sedan hjälpte det att ha bra täckning bakåt av Mats (Cato Moldskred) och en stabil backlinje med Peter Magnusson och Niklas Sandberg.

En Tauer-överlappning i början av andra halvlek låg bakom Peter Nilssons 1–0-mål.

– Om jag fyller på så har Mats två alternativ. Han gav mig bollen i djupled, jag får in den till Dragan (Kapcevic), som vänder upp fint och passar parallellt med mållinjen till Peter (Nilsson). Det är jättefint spelat och så vi vill spela, säger han.

I 71:a minuten kunder 29-åringens debut ha fått succéstämpel på sig, men volleyskottet i en kontring efter Ängelholms dubbelhörna tog i ribbans översida.

– Jag såg att deras vänstersida inte jobbade tillbaka och tog en maxlöpning. Jag fick en bra passning av Dragan och var i försvararens rygg så han såg mig inte. Bollen tog tyvärr i ribban. Jag kanske skulle ha tagit emot bollen, men det var nära att det hade blivit ett fint mål, säger han.