Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taube och Ljusberg kommer till DA-veckan

Årets upplaga av Dan Anderssonveckan arrangeras 30 juli–7 augusti. Och som vanligt bjuds det på ett fullspäckat program med många kända namn. Bland andra framträder sångaren, estradören och skådespelaren Sven-Bertil Taube.

Det handlar om nio kulturdagar i poeten Dan Anderssons anda och fotspår runt om i finnmarken i Ludvikabygden. Det blir musik, poesi, föreläsningar, kulturfrukost, kolmila, finnmarksvandring och visor i skymningen.

Ur det digra utbudet kan nämnas invigningen 30/7 klockan 13.00 vid Finngammelgården i Skattlösberg då författaren Aino Trosell invigningstalar och Lars Fredriksson spelar på Dan Anderssons svarta fiol. Dessutom delas Paljakapriset ut.

Tisdagen den 2 augusti klockan 13.00 i Bringsjöbergs gamla skola framför Karlskrona Musikteater under rubriken Det är något bortom bergen nytolkningar ur Dan Anderssons dikt- och visskatt.

Samma dag klockan 15.00 vid Gammelgården i Ludvika delas Gunde Johanssonpriset ut och som vanligt är det änkan Ingrid Johansson som delar ut priset. Och på kvällen, klockan 19.00 i Saxdalens i Folkets hus, uppträder vissångaren och underhållaren Ewert Ljusberg som under DA-veckan 2012 gjorde succé.

Torsdag den 4 augusti klockan 16.00–18.30 är det Parlingdagen vid Säfsnäs hembygdsgård i Fredriksberg. Då hedras författaren, poeten, naturskildraren och visdiktaren Nils Parling som avled 2002 och då delas också Parlingpriset ut.

Werner Aspenström från Torrbo var en av de mest betydande och lästa lyrikerna under senare delen av 1900-talet, men få av hans dikter har blivit tonsatte. Nu har Björn Hedén tonsatt flera av Aspenströms dikter och dessa framför han tillsammans med Marketta Franssila vid Hammarbacken i Ludvika mellan 16.00 och 17.00 den 5 augusti.

Cassels i Grängesberg är platsen där Sven-Bertil Taube framträder lördag den 6 augusti klockan 18.00. Det är för övrigt femte gången som Taube medverkar i samband med DA-veckan och tidigare föreställningar har fyllt konserthuset till bristningsgränsen.

Och söndagen den 7 augusti avslutas DA-veckan traditionsenligt vid Luossastugan klockan 13.00–16.00. Då delas årets Dan Anderssonpris ut liksom det nyinstiftade Lilla Dan Anderssonspriset.

På Ludvika kommuns hemsida www.Ludvika.se finns hela programmet.