Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tar Hälsoveckan på allvar

Hos ideella föreningen Tjärnkraft är Hälsoveckan något som tas på allvar. Det visade den tappra skara som på måndagen promenerade programenligt trots regn och rusk.

Annons

– Det är inte bra ute, vi får se om det är någon som vill promenera, funderade Verdandis Rikard Levander då han tittade ut över ett Tjärna ängar dystert insvept i regn.

Måndagen var första dagen av Hälsoveckan med en promenad inplanerad på förmiddagen. Med lunch i direkt anslutning till promenaden. Gymmet på Plogstigen 2 B hade också extra öppet två timmar på eftermiddagen.

I stugvärmen är kanske en promenad i regn och rusk inte vad som känns mest lockande. Entusiasmen var också av det mer dämpade slaget då Rikard Levander och Marina Forslund, verksamhetsledare på Tjärnkraft, hörde sig för om intresset.

– Men det kommer säkert några, trodde Marina och hon fick också rätt. När starttiden, halv elva, närmade sig började en tapper skara samlas utanför Klöverstigen 10 C.

Ytterligare några mötte upp strax före promenadstart och det blev drygt tio som denna ruggiga måndag promenerade runt Sportfältet tillsammans med Marina och Rikard.

Även i dag, tisdag, är en promenad med start klockan 10.30 från Klöverstigen 10 C, inplanerad. Extra öppet på gymmet, Plogstigen 2 B, är det klockan 16-18.

Om barns hälsa föreläser Claes Mankler klockan 18 hos Tjärnkraft och han samtalar också med åhörarna.

Vid Kulturhuset Svanen satsade IOGT-NTO på måndagsförmiddagen, denna Nationella folkhälsoveckans första dag , på en hälsorelaterad föreläsning. Det gällde Alkohol och ungdom och föreläsare var Vivi-Anne Lovelock, tidigare socialnämndsledamot.

Det fanns också tillfälle att prova på såväl Zumba Gold som Zumba Fitness. På måndagskvällen var det panelsamtal om Alkohol som hinder i samhällsutvecklingen.

IOGT- NTO:s förbundsordförande Anna Carlstedt skulle ha inlett panelsamtalet, men hade insjuknat och fick ersättas av vice förbundsordförande Kjell-Ove Oscarsson.

Från kommunen deltog Anders Wiklund (S), Nils Gossas (MP) och vivi-Anne Lovelock i panelsamtalet.

Vid Kulturhuset Svanen föreläser Therese Hercules I dag, tisdag, kring sin bok "Vill inte gå hem." Det gör hon klockan 11.00.

För dansintresserade blir det klockan 13 tillfälle att prova på Linedance och klockan 19 gammaldans.