Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tar fram strategi för hur Skönvik ska exploateras

Kommunstyrelsen har beslutat att bygga den nya driving rangen på Skönvik. Nästa steg blir att ta fram en strategi för hur de blivande tomterna ska exploateras.
– Vi har börjat organisera en kö för de som är intresserade av tomterna, säger kommunalrådet Abbe Ronsten (S).

Säters kommun kommer att bygga en driving range i egen regi, strax norr om den befintliga rangen där det ska bli tomter som ska läggas ut för försäljning. Det beslutade kommunstyrelsen vid sitt senaste sammanträde. Kostnaden för byggnationen beräknas till två miljoner kronor.

– Vi har även beslutat att inleda projektering av att bygga gator och vägar. Kommunchefen har nu fått i uppdrag att ta fram ett förslag på strategi för hur området ska exploateras. Vilken typ av bebyggelse det ska bli och hur vi ska sälja. Planen för området är klar, men det har inte gjorts någon styckning av tomter ännu, berättar Abbe Ronsten.

Det finns ett antal alternativ för hur området ska se ut.

– Frågan är om det bara ska bli villatomter eller om det finns ett intresse för att avsätta en del av området för att bygga bostadsrätter eller parhus. Dessutom ska vi se över hur försäljningsprocessen ska se ut, om alla tomter ska säljas på samma gång. Det är den typen av frågor som kommunchefen ska titta på, säger Abbe Ronsten.

Kommunchefen Stefan Lundqvist har fått i uppdrag att ta fram denna strategi till årsskiftet.

– Det har redan börjat komma in förfrågningar på tomterna. Vi har börjat organisera en kö för de som är intresserade av tomterna, säger Abbe Ronsten.