Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Täpp Lars till jubileumsutställning i Liljevalchs

/
  • Täpp Lars Arnesson tillsammans med sin medhjälpare Sophia Bernhardson, sittande, samt hemslöjdskonsulent Carina Olsson med några av de Malungsalster som ska visas i Liljevalchs i sommar.
  • Täpp Lars Arnesson är stolt över att få medverka i jubileumsutställningen där han bland annat visar den här brudkronan i killingskinn och silver.

Hemslöjden i Sverige firar i år 100-årsjubileum. Under hela sommaren kommer en stor jubileumsutställning att visas på Liljevalchs i Stockholm. En av utställarna är Täpp Lars Arnesson, Malung.

Annons

– Jag blev väldigt glad då jag fick frågan om att medverka. Det kändes som sockerdricka i hela kroppen, kanonroligt, säger Täpp Lars, fäbodbrukare som har många strängar på sin lyra, bland annat välgjord hemslöjd, skinnsömnad och hantverk.

Carina Olsson, hemslöjdskonsulent i region Värmland har bjudit in Täpp Lars till utställningen, som öppnar den 6 juni.

– Jag upptäckte Täpp Lars dels genom tidningsartiklar och dels då han medverkade i en utställning med sina fina arbeten, både föremål och dräkter, säger Carina Olsson.

Det är Svenska hemslöjdsföreningarnas riksförbund som fyller 100 år. Detta ska uppmärksammas på en rad sätt under hela året, bland annat den stora utställningen i Liljevalchs 6 juni till 2 september.

Carina Olsson ansvarar för en avdelning i den stora utställningen och har ett rum med temat "Sväva på rosa moln".

Där ska det handla om vad man ger till någon man tycker om och hur man uttrycker lycka.

– Jag har bjudit in 100 utställare från hela landet, och en av dem är alltså Täpp Lars, berättar Olsson.

Täpp Lars bidrag till utställningen blir 16 konstnärligt utförda alster, och det är mest av alla som ställer ut i den här avdelningen.

Bland det som Täpp Lars visar upp kan nämnas en brudkrona som är tillverkad av killingskinn ocxh silver, ärmmuddar i fårskinn och kalvläder med tennbesättningar, skinnhandskar, broscher, hjärtan och stjärnor, genomgående tillverkat i fårskinn, killingskinn och kalvläder.

Annons