Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Täpp Lars kulturpristagare

I samband med Skinnarspelet på midsommardagen uppvaktades morabonden Storgårds Gustav med Malung-Sälens kulturpris för år 2012. Nu var det inte en morabo som fick priset, utan Täpp Lars Arnesson som i Skinnarspelet gestaltar Storgårds Gustav, som belönades.

Det var en överraskad Täpp Lars Arnesson, som kallades fram, när han som bäst förberedde föreställningen av Skinnarspelen. Inför den stora publiken fick Täpp Lars ta emot kulturpriset av kulturnämndens ordförande Åsa Hedlöf som assisterades av dottern Isabell Hedlöf, som lämnade över prischecken på 10 000 kronor.

– I år fick vi in 15 nomineringar, men det här var ett enhälligt beslut i kulturnämnden, säger Åsa Hedlöf.

Motiveringen som lästes upp förklarade att Täpp Lars med stort kunnande och engagemang sprider kunskap om bygdens kulturhistoria och med sitt nyskapande sätter han Malung-Sälens kommun på kartan. Han visar att det går att leva på landsbygden på 2000-talet med en fot i det gamla fäbodlivet och en i det moderna samhällets mode och kultur.

Täpp Lars hyllade sin mormors värderingar och hennes påverkan på honom, när han tackade för priset.

1978 delades det första kulturpriset ut och det gick den gången till Mass Evald Henriksson, Agnes Larsson, Bondas Ivar Larsson och

Anton Moberg, "För deras insatser inom hembygdsvården".

Ifjol var det Lima motorsällskap som uppmärksammades med kulturpriset för deras breda verksamhet.