Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänker inte be om hjälp

Det är uppenbarligen så att det inte ska vara ekonomiskt möjligt att bli sjuk och behöva sjukvård och ambulans i Dalarna med mindre än att man har en hög inkomst. Det kostade mig, pensionär med vanlig inkomst, 450 kronor att åka ambulans och att få vård vid akuten i Avesta. Snacka om att råna människor och sedan när de inte har råd att betala så hamnar räkningen hos inkassobolag som med stöd av till exempel landstinget lever på fattiga, sjuka och arbetslösa. Blodspengar kallas det!

Därefter hamnar ärendet hos kronofogden. Det är dyrt att vara sjuk. Och ännu dyrare blir när man inkassobelägger vård och omsorg vilket bör betraktas som en dödssynd.

Nästa gång jag håller på att dö kommer jag inte att ringa efter er hjälp. Det har jag inte råd med. Och den uppenbara risken att gynna inkassobolag gör det ännu mer tabubelagt att be ansvariga myndigheter om hjälp.

Birgitta Pettersson

Hedemora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare