Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tangerat rekord för Wissman

Annons

Trea i Golden league och tangerat svenskt rekord. Men Johan Wissman vill ha mer.

Motståndet i Golden league-galan i Rom var något helt annat än då han satte det svenska rekordet på MAI-galan i förra veckan.

I Malmö fick Wissman göra hela jobbet själv. I Rom, med draghjälp från amerikanerna Angelo Taylor och LaShawn Merritt, som är tvåa respektive trea i världen i år, blev det ett helt annat lopp _ men med samma resultat.

Och med ytterligare någon minuts betänketid är Wissman också betydligt nöjdare.

Wissman såg ut att ha en del problem i kurvan före upploppet, men löpte oerhört starkt och försvarade sin tredjeplats hela vägen in i mål. Åt Merritt (44,44) och Taylor (44,55) var inget att göra, men Wissman höll flera tunga namn bakom sig.

Johan Wissman var i Europatoppen på 200 meter (EM-silver i Göteborg i fjol), men sadlade om till dubbla distansen för att ha en chans i VM och OS.

Jimisola Laursens tidigare svenska rekord (45,54) från VM i Edmonton 2001 stod sig sex år. Nu har Johan Wissman sprungit långt under det två gånger på mindre än två veckor.

Även Susanna Kallur slutade trea i Rom, efter ett häcklopp som "inte var något vidare", enligt henne själv. Kallur sprang de 100 meterna på 12,72, nästan tre tiondelar långsammare än amerikanskan Michelle Perry som satte nytt världsårsbästa med 12,44.

Vid förra årets Golden league-gala i Rom satte Susanna Kallur nytt personligt rekord, 12,52. Men även om förhållandena var perfekta på fredagskvällen ville det sig inte riktigt.

TT

Mer läsning

Annons