Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänd ett ljus!

Annons

Som vi vet, finns det här på jorden, många stora religioner. Kristendomen har tidigare varit dominerande här i Sverige. Men på senare tid har invandringen gett oss prov på andra stora religioner. Det viktigaste syftet med alla dessa varianter, är att lära människan att bli kärleksfull.

De kristna har Jesus som lärare och förebild. För över 2000 år sedan ville Jesus visa oss vägen till kärleken. Men vi kan konstatera, att de två stora världskrigen har förts i de kristna länderna. Som läget är i dag, vet vi inte ens hur många krig som förs på vår jord.

Många människor, vill komma ur diktaturens hårda värld och de hittar inga andra vägar att bli fria än att demonstrera och använda vapen. Vem tror, att detta kan leda till fred och frid?

I Bergspredikan i Nya testamentet (Mark. 5,6, och 7) vill Jesus visa oss vägen till sanningen och ljuset. När mörkret är stort, ska vi tända ljus och själva försöka vara som ljus. Dock tror jag, att det är tillräckligt, att vi alla gör vårt bästa. Man kan inte mera!

Majvor Dahlgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare