Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tallmogården tilltänkt asylboende

/

På tisdagen fick Arbogaföretagaren Henrik Eriksson ett preliminärt besked från Migrationsverket om att Tallmogården kan bli asylboende.
– Jag är nöjd över att jag är godkänd, men det är bara ett steg i processen. Nu ska Migrationsverket fatta sitt slutgiltiga beslut inom tio dagar, sedan får vi se var vi ligger i rangordningen.

Annons

Den nuvarande ägaren Göran Rehn och hans bolag Hälsohotell Tallmogården AB har legat i förhandlingar om en försäljning, alternativt uthyrning av anläggningen till Arbogaföretagaren Henrik Eriksson.

Tanken från Henrik Erikssons sida, har varit att använda anläggningen som ett tillfälligt asylboende, där flyktingarna ska kunna bo i väntan på besked från Migrationsverket om de får permanent uppehållstillstånd eller inte.

– Nu kan vi bara avvakta och vänta på Migrationsverkets slutgiltiga beslut, som ska komma inom tio dagar. I dagsläget är inget avtal skrivet, säger Henrik Eriksson och fortsätter:

– Migrationsverket har gått igenom och godkänt 111 ansökningar. De som har fått negativa besked har nu möjlighet att överklaga beslutet innan tidsfristen löper ut. Hur långt fram vi ligger i rangordningen sett till pris och läge är också en avgörande faktor, och om behovet av ett asylboende i Tallmogården finns där.

Annons