Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tällbergsbon Thomas har köpt Hellströms Livs i Vikarbyn

I över 30 år har Leif Hellström drivit sin livsmedelsbutik i Vikarbyn men för två veckor sedan sålde han den till Thomas Östlund i Tällberg:
- Självklart blir den manuella charken kvar, säger den nye ägaren. Men namnet ändrar han till Hemköp Vikarbyn.

Annons

Thomas Östlund har själv en gedigen bakgrund från livsmedelsbranschen som han har ägnat större delen av sitt liv, först som springpojke och sedan som allt från butikschef till ägare och grundare av olika livsmedelsbutiker runt om i Sverige.

- Jo så är det, redan som 13-åring började jag som springgrabb på Hemköp på Tunavägen i Borlänge och sen har det fortsatt, berättar Thomas Östlund, som är född och uppvuxen i Borlänge men idag bor i Tällberg.

När Leif Hellström personligen kontaktade honom för en tid sedan och erbjöd honom att ta över Hellströms Livs i Vikarbyn, var beslutet enkelt:

- Jag tycker om och vill förvalta den personliga prägeln som har blivit ett signum för butiken, säger Thomas Östlund.

Överlåtelsen av butiken gick igenom så sent som den 14 juni och i oktober byter butiken officiellt namn till Hemköp Vikarbyn, och uppgår i den stora matvarukedjan Hemköp. Annars är inga dramatiska förändringar i sikte:

- Den manuella charken blir exempelvis kvar och vi fortsätter som förut med att handla med det lokala charkuteriföretaget i byn, säger Thomas Östlund.

- Vi kommer också satsa stort på ekologiska produkter.

Idag arbetar 14 anställda på hel- eller deltid i butiken och enligt Thomas Östlund planeras inga förändringar på personalfronten i nuläget.

Falukuriren har sökt Leif Hellström för en intervju men ej kunnat nå honom.

Annons