Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tålamod gav BS premiärseger

– En tålamodsmatch.
Så beskrev Falu BS tränare Ola Grönberg premiären hemma mot Katrineholm.
Och tålamodet varade matchen ut fram till seger med 3–1.

Det blev en tillknäppt tillställning, framför allt i den första halvleken. Falu BS hade mycket boll men hade det svårt att få till de riktigt vassa anfallen.

– Jag hade mina onda aningar. Jag förstod att de skulle tighta ihop det och de är svårforcerade på egen planhalva. Vi hade för lågt bolltempo och för dålig skridskoåkning när vi skulle gå till anfall.

Det visste Ola Grönberg av erfarenheter från cupen i Örebro där Katrineholm vann med 4–2 över Falu BS.

Mot den bakgrunden var han nöjd med de två poängen.

– Riktigt nöjd dessutom.

Katrineholm hade också svårt att komma till riktigt farliga målchanser, trots att laget hade sju hörnor i den första halvleken. Totalt i matchen fick gästerna elva hörnor. Ingen resulterade.

– Jag trodde att de skulle knacka in någon hörna på alla chanser. Men vi hade riktigt bra rus i dag och kanske var isen extra gynnsam för det i dag när bollen inte glider lika fort som när det är bra is.

Falu BS hade sju hörnor och gjorde mål i samband med två av dem.

Det första hörnmålet var ett välriktat och hårt skott från Jesper Jakobsson upp i nättaket bakom de täckande Katrineholmsspelarna. Det betydde 1–0.

Matchens andra mål kom också efter en hörna. inte direkt på den utan Willy Johansson, nyförvärvet från Hammarby, hittade rätt på tennis i gröten framför mål.

I den andra halvleken flyttade Katrineholm upp sina positioner och började skapa chanser när Falu BS anfallsspel gick i baklås. Med ett undantag, det läckra 3–0-målet. Alexander Sundström hittade Linus Barklund med ett långt pass från egen planhalva. Linus Barklund hittade luckan i gästernas försvar och rundade målvakten innan han satte bollen i mål.

Patrik Kaemmerlé i BS-målet klev sedan fram med ett par bra räddningar och var också när att få hålla nollan. Men i matchen sista sekunder tappade BS-försvaret koncentrationen och Katrineholm kunde få in sitt tröstmål.