Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taktfast motion på Svanen

Trivsel och taktkänsla.
Det var det gott om när IOGT/NTO på onsdagen bjöd på sin återkommande motionsdans.
– Bättre motionsform finns inte, menar 79-åriga Marie-Louise Wallin som får ses som ett bevis på att dans håller människan ung.

Annons

Under denna vecka genomför IOGT/NTO en folkhälsovecka vid Kulturhuset Svanen. Förutom mängder av hälsorelaterade föreläsningar och aktiviteter har man under veckan där också dansat en hel del och framför allt då på onsdagskvällen då det var dags för motionsdans.

– Vi brukar ordna det varje onsdag och har många återkommande deltagare. Den här gången är det dock lite nya ansikten vilket givetvis är extra roligt, menar Ingela Broberg och Gösta Jansson från IOGT/NTO.

Ett 50-tal danssugna hade sökt sig till Svanen och kvällens orkester Benny kvartett hann knappt slå an första ackordet förrän dansgolvet började fyllas. Kjell Wancke från Falun och Anita Olsson från Borlänge var två av paren som omgående tog sig en svängom.

– Det är första gången vi är här, men roligt är det. Det blir både dans och motion på en och samma gång, säger de.

Marie-Louise Wallin och Gunnar Påls, bägge från Borlänge, var ett annat danspar som virvlade runt dansrotundan med breda leenden på läpparna.

– Det här är mycket bättre och roligare än Friskis & Svettis. Genom att man gör något tillsammans med en annan människa så får man en närhet och glädje i själen man aldrig kan få när man tränar ensam, menar Marie-Louise som dansar gammeldans flera gånger i veckan.

– Då håller man sig ung, slog hon bestämt fast och gav sig återigen ut på dansgolvet.

Under folkhälsoveckan vid Kulturhuset Svanen har det också genomförts en teckningstävling för årskurs fem. En tävling i vilken det är prisutdelning på lördag.

– Torsdag och fredag är därför sista chansen att rösta på vilka klasser som ska vinna priser i form av pengar till skolresor. Kom hit och rösta, uppmanar Ingela Broberg som också puffar för lördagskvällens konsert med soulinfluerade Borlängebandet Allwin.

– Det blir en riktig höjdare, förklarar hon.