Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tak Compagniets vd beklagar samarbetet

Tack Compagniets vd Ingemar Johansson beklagar Byggnads inte samarbetar med företaget utan snarare sätter käppar i hjulet för Tak Compagniet.

Annons

– Vi har varit med om detta tidigare att Byggnads hoppar på oss. Vi är nöjda, kunderna är nöjda över de duktiga utländska underentreprenörerna vi har på våra byggarbetsplatser. Vi röstade in oss i EU med det har vi även en fri arbetsmarknad, säger Ingemar Johansson.

Ingemar Johansson beklagar och tycker det är tråkigt att Byggnads går på företaget på de platser i Sverige där Tak Compagniet utför sina uppdrag. Företagets vd är dock inte oroad över att centrala förhandlingar väntar.

– Vi har varit med om situationen tidigare och vi har även fått rätt. Att Byggnads anklagar oss på det här sättet är oprofessionellt och hade vi varit ett dalaföretag med arbetskraft från Dalarna hade detta inte hänt.

– Det är underentreprenörer som arbetar åt oss. De är inte anställda och vi väljer du de som lämnar rätt pris för att göra jobbet. Vad gäller säkerheten vid våra takarbeten är den mer än tillräcklig. Andra påpekanden Byggnads framfört är också felaktiga, säger Ingemar Johansson.

Företagets vd påpekar att Arbetsmiljöverket godkänt arbetsplatsen.

– Byggnads borde samarbeta med oss och inte smutskasta oss som företag. Vi säger inget om att svenskar åker till Norge och arbetar och i ett fritt Europa kan även arbetskraft komma till oss och arbeta. Byggnads visar en inskränkt sida när duktiga hantverkare kommer för att jobba hos oss, säger Tak Compagniets vd Ingemar Johansson.