Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taggade samlare av frimärken

Varv på varv går de kring det "uppdukade" bordet, det skrivs på lappar och viskas med kompisen.
Ett höjt ögonbryn kan betyda ett fynd, men det är inget man pratar om - just nu.
DT Falu-Kuriren har varit på frimärks- och vykortsträff med Ovansiljans Filatelistförening.

Annons

Stämningen är hög kring fikabordet i aktivitetshuset Brandmannen i Leksand. Folk från både Rättvik och Mockfjärd har kommit för att se vad kvällen har att bjuda i form av frimärken och vykort.

– Kul att vi blev så många - trots att det är hockey och annat, säger Ove Olsson när han hälsar de 20-talet församlade välkomna.

Sen tar Thomas Rydin både ordet och auktionsklubban. För efter det obligatoriska lotteriet är det dags att se om något av allt på bordet bakom honom ska byta ägare.

Bland kvällens utbud finns bland annat frimärken från Italien, Danmark, Tyskland, Tjeckoslovakien och Sverige och motiven är allt från rabatthäften till Röda Korset samt flera buntar med vykort.

Med stor entusiasm sållar Rydin sedan "agnarna från vetet" och ser till att buden blir rätt. Den här kvällen hamnar det på allt mellan fem kronor och upp till 350.

– Jag fick nästan allt jag ville ha, men en del fick jag avstå det blev lite dyrt, säger Paula Forslund från Grytnäs när hon efter auktionen hämtar sina inropade frimärken med Röda Kors motiv.

– Egentligen samlar jag på frimärken med motiv på prinsessan Diana, Garbo och Elvis Presley - men det var smått om de i dag, säger hon med ett leende.