Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tacklingskriget trappas upp

Mora anmälde Victor Mårtensson – och nu svarar VIK med att rapportera Jonas Westerling till disciplinnämnden.
Här ger Patric Wener sin syn på anmälningscirkusen.
– Det är ingenting jag kommer att fortsätta med, säger MIK-tränaren.

Annons

Tre Moraspelare fick lämna planen mot VIK i torsdags.

Efterspelet blev att Moras tränare Patric Wener anmälde VIK-forwarden Victor Mårtensson.

– Det är så lågt att jag inte ens vill kommentera det. Jag och vår assisterande tränare Jens Hellgren har sett matchvideon flera gånger och gått igenom varje sekvens som kan tänkas vara en armbågstackling men vi hittar ingen, säger VIK-tränaren Joakim Fagervall till Vestmanlands Läns Tidning (VLT).

I helgen slog VIK tillbaka.

– Jag vill inte kommentera vilken specifik situation det rör sig om, det får du ta med vår sportchef Niklas Johansson. Däremot kan jag säga att den situationen är klart tydligare än armbågstacklingen som vi inte hittar, säger Fagervall till VLT.

Enligt Patric Wener handlar det om en tackling från MIK-forwarden Jonas Westerling.

– Westerling kommer in mer axel mot axel i en situation. Det är ingen tackling i ryggen, eller bakifrån anser jag.

Vad säger du om anmälningscirkusen som uppstått?

– Det är inte bra och det är ingenting som jag kommer att fortsätta med, men det är en markering från mig. Jag tycker det är tre riktigt fula smällar där våra spelare får lämna isen, och jag vill se hur disciplinnämnden bedömer dem, säger Wener.

MIK-tränaren är oroad efter incidenterna.

– Det har varit för mycket grejer på försäsongen. Vi har fyra spelare som fått lämna isen på kort tid efter fula smällar. Det här handlar inte om att det är mina spelare, eller om det är Leksands, eller VIK:s. Jag vill se en ren hockey och jag hoppas att ligan tar tag i det här.

Han anser att tränarna, men framför allt spelarna har ett stort ansvar.

– Smällarna är inte Jockes (Fagervall) fel, men som tränare måste man prata med sina spelare. Ser jag någon i mitt lag som sätter in såna här tacklingar kommer jag att ta det direkt. Det är inte okej. Men det största ansvaret har spelarna själva.

Inför nästa säsong hotar Wener att inte möta allsvenska lag.

– Är det så här det ska vara att möta allsvenska lag på försäsongen kommer jag att åka någon annanstans och spela matcher. Det här går inte.

Disciplinnämnden har mottagit anmälningarna.

– Preliminärt har vi sagt att vi ska behandla ärendet på tisdag förmiddag. Vi har begärt in ytterligare information från klubbarna, Ulf Lindgren, ledamot i disciplinnämnden till VLT.