Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Systemet öppnar ny butik i Borlänge eller Falun

Systembolaget öppnar ytterligare en butik i Borlänge.
Eller i Falun.
Styrelsen har beslutat om etableringen.

Systembolagets styrelse har beslutat att öppna ytterligare en butik i Borlänge - eller i Falun.

Var butiken ska ligga håller etableringsavdelningen på att titta på.

– Det finns många lämpliga platser där den skulle kunna placeras. Var den ska placeras är inte beslutat i dagsläget. Etableringsavdelningen tittar på lämpliga platser i Falun Borlängeregionen, säger Chatarina Eriksson, områdeschef Falun.

Kupolens centrumchef har tidigare uttalat att hon gärna ser att Systembolaget öppnar butik i köpcentrumet. Ikano Retail Centres lär gärna se en butik på Norra Backa handelsområde.

– Målsättningen är att komma i mål och besluta om var den ska placeras. Men inget är som sagt klart, inget är bestämt eller skrivet. Därför går det inte heller att säga när den ska öppna, konstaterar Chatarina Eriksson.

I dag finns butiker i både Borlänge och Falu centrum.

– Vi siktar naturligtvis på ett annat läge för att kunna fortsätta att ge våra kunder riktigt bra service. Bedömningen är att vi behöver ytterligare en butik på sikt.

Något nedläggningshot vilar inte över befintliga butiker. I Borlänge centrum ses butiken som viktig för centrumkärnan.

– Vi har en riktlinje kring våra etableringar där vi värnar om våra centrumlägen. Det är ingen diskussion alls om det.

Ingen behöver vara orolig över att Borlänge centrum blir av med butiken?

– Nej. I policyn kring etableringar har vi alltid ett centrumläge innan vi eventuellt har ett externläge, säger Chatarina Eriksson.