Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syskonen Rydberg ställer ut i Grottan

Under lördagen är det vernissage för den utställning som Svante Rydberg och Britt-Marie Rydberg har i Grottan i Medborgarhuset. Bakom utställningen står den lokala konstföreningen Färg och Form.
– Det är första gången vi ställer ut tillsammans, avslöjar Britt-Marie Rydberg.

Syskonen Rydberg är välkända i konstkretsar i hemorten Ludvika, där Svante Rydberg även haft och har uppdrag för Ludvika kommun.

Från början jobbade Svante Rydberg mycket med olika konsttyper, från målning till skulpturer, men de senaste åren har det blivit allt mer målning och då främst i olja.

– Jag har jobbat med konst i hela mitt liv och nu när jag är 65 år är jag egentligen mer verksam än jag kanske varit på många år, berättar Svante Rydberg.

Även systern Britt-Marie Rydberg kommer att ställa ut sina alster, hon är textilkonstnär och jobbar med vävning och detta blir första gången hon ställer ut sina verk i Vansbro.

– Vi har faktiskt aldrig ställt ut tillsammans tidigare, däremot har vi bägge funnits på några samutställningar några gånger.

– Vi har faktiskt gjort ett verk tillsammans en gång, då var det Svante som ritade det hela och jag vävde sedan det, fortsätter Britt-Marie Rydberg.

Däremot har Svante Rydberg ställt ut i Vansbro en gång tidigare, han vill minnas att det var för cirka 7-8 år sedan.

Denna utställning öppnar under lördagen med vernissage och den kommer sedan att hänga fram till 1 april. På lördagen är det sedvanligt mingel och snittar från klockan 12.00 och sedan fram till på eftermiddagen.