Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sweeney Todd" blir musikal på Magasinet i Falun - Janne Åström i huvudrollen

Den 2 mars 2019 är det premiär för Dalateaterns och Musik i Dalarnas uppsättning av musikalen "Sweeney Todd". Huvudrollen har tilldelats Falusångaren Janne Åström.

Dalateatern och Dalasinfoniettan har samarbetat tidigare i musikalerna "Spelman på taket" 2011 och "Oliver!" 2014. Precis som då så kommer Patrik Pettersson vara regissör och Josef Rhedin vara musikalisk ledare.

Utöver Åström i huvudrollen så kommer övriga roller besättas av Tobias Nilsson, Kim Bergkvist, Johan Wikström, Markus Virta, Susanne Hellström, Mala Kyndel, Joel Torstensson, Caroline Rendahl och Anna Granquist. Medlemmar ur körer i Falun och Borlänge medverkar också.

"Sweeney Todd" är en musikal från 1979 i två akter skriven av Stephen Sondheim och Hugh Wheeler. 2007 blev det en långfilm i regi av Tim Buron och med Johnny Depp i huvudrollen.