Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svineri efter fyllfest på fotbollsplan

/
  • Svineri. När en av fotbollsplanerna på Storbygärdet i Malung skulle klippas på torsdagsmorgonen möttes vaktmästaren Karl-Erik Eriksson av rena svineriet. Det låg spritflaskor och tomma ölburkar överallt och det var på sina ställen rena drivorna som visade att det festats om ordentligt.

Annons

Under helgen hade det festats om ordentligt på fotbollsplanen och det låg tomma spritflaskor och ölburkar överallt. Och det blev naturligtvis mycket extra arbete innan man kunde börja klippa gräsmattan.

- Om man kunde i alla fall ta med sig allt skräp och alla tomma flaskor och ölburkar säger en förargad Karl-Erik Eriksson.

Det är inte första gången men har problem med fyllesvin på fotbollsplanerna på Storbygärdet i Malung. För några veckor sedan inträffade en händelse som var ännu allvarligare.

Då hade man nämligen slagit sönder flaskor och sedan grävt ner dem. Hade det inte upptäckts kunde de som tränat skurit sig på de vassa glasflaskorna. Flera flaskor grävdes då upp av ledare innan man kunde träna fotboll på planen.

Den här gången är det några ungdomsgäng som firat inför skolavslutningarna och svinat ner på fotbollsplanen. Och de som sköter anläggningen tycker att man borde ha valt något bättre sätt att fira på och i varje fall en bättre plats att hålla till på.

- Nu är det bara att hoppas att inte det här upprepas igen säger Karl-Erik Eriksson.

Det kan också noteras att tidigare i vår var det också någon som fann nöje i att åka bil och sladda med denna på fotbollsplanen så att det blev skador i gräsytan. Den saken polisanmäldes men trots att man visste vem, som ägde bilen så lades polisutredningen ner eftersom man inte visste vem som kört bilen.

Mer läsning

Annons