Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svindeln i Sundborn: den misstänktes tre bolag försätts i konkurs

 
Svindeln i Sundborn
Visa alla artiklar

Mannen som är misstänkt för svindeln i Sundborn är styrelseledamot och firmatecknare i två handelsbolag och ett aktiebolag.
Samtliga tre bolag har nu försatts i konkurs.

Nästa vecka väntas åtal mot den misstänkte mannen i den så kallade Sundbornsvindeln. Mannen är misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, och fallet har åtta målsägande, däribland Carl Larsson-gården.

Enligt mannens advokat Per Råström har mannen medgett sannolika skäl för brottsmisstankar i de flesta fallen, medan han ska ha bestridit det i något fall.

I torsdags skrev DT att tingsrätten beslutat om ytterligare kvarstad för mannen. Kvarstad innebär att staten tar egendom i beslag för att säkerställa skadestånd vid en eventuell dom.

Den senaste utvecklingen i fallet med "Sundbornsvindeln" är att den misstänkte mannens tre bolag sätts i konkurs. Det rör sig om två handelsbolag och ett aktiebolag, där han är styrelseledamot och firmatecknare. Bolagen drivs tillsammans med en annan person.

En konkursförvaltare har utsetts.

Dennes generella svar om konkursen är följande:

– Typiskt sett när ett bolag försätts i konkurs så är bolaget på obestånd, vilket innebär att det inte kan betala skulder som finns eller som kan uppkomma, och att detta inte är tillfälligt.

LÄS ALLT om svindeln i Sundborn här