Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svik aldrig dem som valt

Annons

All heder åt Kjell och Carin Gustafsson i Falun som lämnar sina politiska uppdrag i stället för att bli politiska vildar. De stiger därmed i min aktning. Det bör inte finnas något som heter politiska vildar, de ska kallas vid det som de verkligen är, nämligen politiska svikare. Avsäger man sig den partipolitiska ideologin ska man med omedelbar verkan avgå från sitt politiska uppdrag och platsen erbjudas till den person som står i tur enligt röstresultatet i det senaste valet.

Det finns inga ursäkter eller bortförklaringar som gäller. Den som har blivit invald som representanter för ett parti kan inte plötsligt bilda ett eget parti när de väl sitter på plats. Det är ett stort svek mot oss som röstade på dessa personer i valet och som trodde på deras ideolog.

Jag är av den uppfattningen att så kallade politiska vildar odlar en stor egoism som ger dem möjlighet att vända kappan efter vinden. Det finns ett politikerförakt bland många väljare och det här gör inte att förtroendet ökar.

Kerstin Ekehov

Falun

Svar direkt: En folkvald som av någon anledning känner sig illa behandlad av sina partikamrater, men vill fortsätta med politiken under en pågående mandatperiod, kan inte utan vidare stämplas som svikare. Betänk också att personvalsreformen ger väljare viss möjlighet att påverka vem de vill ska företräda dem i politiken.

Christer Gruhs

ledarredaktionen