Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svetslego tar över Samhalls verkstad i Vansbro

Svetslego AB har förvärvat Samhall fabrik i Vansbro.
Verkstaden är i dag inriktad mot rörbockning och kvalificerad svetsning.
Försäljningen innebär ett långsiktigt samarbete mellan de två företagen där Svetslego rekryterar medarbetare från Samhall.

Annons

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android

I ett inledande skede rekryterar Svetslego nio av Samhalls medarbetare från verkstaden.

– Det här är en bra lösning för oss. Verksamheten kan fortsätta att utvecklas samtidigt som vi på Samhall kan fokusera på det vi är allra bäst på-att utveckla våra medarbetare genom arbete, säger Hans Olov Jonsson, industrichef på Samhall AB.

Även Svetslegos ägare och VD Lars-Uno Olsson ser positivt på framtiden efter att man nu förvärvat Samhalls verkstad. .

– Vi har under många år lagt ut arbeten till Samhalls verkstad och vi har varit väldigt nöjda med levererad kvalitet och deras höga servicenivå. Nu när tillfälle gavs att Samhall skulle sälja sin verksamhet i Vansbro så såg vi en möjlighet att köpa verksamheten och växa som företag samtidigt som det bidrar till att stora delar av en viktig samhällsfunktion blir kvar i Vansbro, säger Lars-Uno Olsson.

Han menar att företagets ledord " Rätt produkt, i rätt tid till rätt pris" blir ännu starkare genom sammanslagningen av de två verksamheterna.

Svetslego startade sin verksamhet i Vansbro 2002. Företaget som i dag har fem anställda och är underleverantörer av bearbetade och svetsade produkter till verkstadsindustrin. Man tillverkar även egna produkter för vägning i tuffa miljöer.

Inom kort kommer Svetslegos och Samhalls verksamhet att slås ihop till en verksamhet. Det innebär att Svetslego flyttar sin verksamhet in i de nyförvärvade lokalerna på runt 1 400 kvadratmeter.

– Naturligtvis ser vi positivt på framtiden då vi får fortsätta växa med en duktig personal som vi samarbetet med i många år, säger Lars-Uno Olsson.

I dagsläget är det 24 anställda vid Samhalls verksamhet i Vansbro. Många av dem har arbetsuppgifter utanför verkstaden.

– De flesta kommer att ha kvar sina arbetsuppgifter här i Vansbro, säger Eva-Lisa Sonesson, platschef vid Samhalls verkstad i Vansbro.

Hon och åtta anställda tillhör de som i ett första skede nu går över till att bli anställda i Svetslego AB.

Annons