Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges största barnpassningsföretag etablerar sig i Dalarna – kan ge flera arbetstillfällen

Barnpassningsföretaget Nannynu! etablerar sig i Falun.
Företaget tror att det finns efterfrågan i Falun, men även i grannstaden Borlänge och Gävle en bit bort.
– Vi hoppas också hitta många kompetenta barnvakter att kunna anställa, säger kommunikationschefen Robert Bällstav.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Så mycket ska du få i ersättning när strömmen går – avbrott i ett dygn är olagligt

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

SÅ KÖPER DU PLUS

2007 grundades Nannynu! och är, enligt egen utsago, Sveriges största barnpassningsföretag sett till omsättning. De första åren var företaget endast verksamt i Stockholms innerstad men den senaste tiden har man expanderat till andra städer.

- Inledningsvis kom kunderna från innersta Stockholm, men för varje år som gått har förfrågningarna spritt sig mer ut i landet, säger Robert Bällstav, kommunikationschef på Nannynu!, i ett pressmeddelande.

Från och med mitten av februari finns Nannynu! även i Falun, men riktar sig till andra kommuner i hela länet. Etableringen kan leda till flera arbetstillfällen, då företaget behöver anställa barnvakter i Dalarna.

– I och med Faluns storlek och närhet till bland annat Borlänge och Gävle tror vi att förutsättningarna är goda för att det ska finnas familjer som behöver hjälp att hitta en barnvakt. Vi hoppas också hitta många kompetenta barnvakter att kunna anställa, säger Robert Bällstav.

I dagsläget har företaget drygt 1 200 kunder och drygt 1 400 barnvakter. Mer information om företaget finns på www.nanny.nu.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här