Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige utslaget i curling-VM

Annons

Curling-VM tog slut för Sveriges del natten till påskafton. Det svenska laget med Peja Lindholm, James Dryburgh, Viktor Kjäll och Anders Eriksson förlorade den andra särspelsmatchen mot Tyskland med 8_4 och slutplaceringen för svenskarna blev nu femma.

I särspelsmatchen mot Tyskland kom svenskarna inte upp i sedvanlig spelstandard efter en dålig start där tyskarna ledde med 2_0 efter första omgången. Sverige kom dock bra igen och efter halva matchen var ställningen 3_3.

Men i andra halvan tog tyskarna över mer och mer och skaffade sig tvåpoängare i både sjätte och åttonde omgången. Det var ytterst nära att Sverige i den åttonde omgången hade lyckats att med ett konstslag få två poäng för reducering till 6_7 inför sista omgången. I stället blev det ytterligare en poäng till Tyskland och 8_4.

Då tackade svenskarna för matchen.

Kanadas lag Glenn Howard kvalificerade sig tidigt på påskaftonsmorgonen för finalen. Inför över 10|000 förtjusta åskådare i NHL-arenan Rexall Place utklassade kanadensarna USA med 7_2. Amerikanerna, som slutade tvåa i grundserien, får dock en ny finalchans genom att på påskaftonskvällen möta Tyskland i semifinal 2. Tyskarna, som alltså slog Sverige om fjärdeplatsen, slog Schweiz med 6_4.

TT

Mer läsning

Annons