Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige tvåa i lag-VM-kvalet

Annons

Sverige kom tvåa i lag-VM-kvalet i speedway i engelska Coventry. England vann på 60 poäng, Sverige tog 49 poäng men får en ny chans att nå VM-finalen på torsdag.

Sverige kom till start i VM-kvalet utan skadade Andreas Jonsson. Redan efter sex heat av tävlingen kom nästa jobspost för svenskarna när Antonio Lindbäck vurpade och skadade en hand.

Lindbäcks hand svullnade upp direkt efter vurpan och han fördes till sjukhus för röntgen. De första rapporterna talade om att han brutet ett ben i en hand. Lindbäck ersattes av Magnus Karlsson, yngre bror till Peter Karlsson och Mikael Max.

Sverige höll jämna steg med England första fem heaten. Sedan radade engelsmännen upp heatsegrar på rad och efter elva heat var England nio poäng före Sverige.

Då valde svenske förbundskaptenen Mats Olsson att kasta in Jonas Davidsson som joker. Han vann sitt heat och fick sex poäng, i stället för tre. Ytterligare en svensk heatseger minskade marginalen till tre poäng.

Men engelsmännen slog tillbaka, vann. Englands ledning blev snabbt större och till slut var segermarginalen elva poäng.

Bäste poängplockare i det svenska laget blev Jonas Davidsson med 16 poäng, följd av Fredrik Lindgren med tolv. Davidsson hade problem i starterna men svarade för väldigt många omkörningar,

England är i och med segern klart för final kommande lördag, tillsammans med titelförsvarande Danmark. Sverige kör race off på torsdag med Polen, Australien, Ryssland om ytterligare två platser i finalen. Den tävlingen går precis som finalen i polska Leszno.

TT

Mer läsning

Annons