Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige långt efter i Europacupen

Annons

Det ska mycket till för att Sverige ska få ett lag i Europacupens högstadivision nästa säsong. Både herrarna och damerna är långt bakom toppnationerna efter den första dagens tävlande.

Det var många årsbästan, och några personliga rekord av svenskarna, när den första dagen av två i Europacupens andradivision i Vasa summerades på lördagen. Trots det är de svenska friidrottslandslagen en bra bit efter ledarnationerna. Damerna ligger fyra, 16 poäng efter Storbritannien , och herrarna sexa _ 10,5 poäng efter ledande Holland.

Mest belåten var förbundskaptenen med Stefan Holm och Johan Wissman _ de enda av svenskarna som vann sina grenar. Holm vann höjdhoppet på 2,30 medan Wissman klockades på 45,77 i årsdebuten på 400 m.

Men utöver Holm och Wissman blev det inga fler segrar. Per Strandquist (100 m) och Emma Green (tresteg) slog båda till med nya personliga rekord samtidigt som ett flertal svenskar noterade årsbästan, men Sverige har trots det en svår uppgift framför sig på söndagen. Svårast blir det för damerna, som måste hämta in 16 poäng på ledande Storbritannien, om drömmen om högstadivisionen ska bli verklighet.

Herrarna har ett något mer gynnsamt läge med 10,5 poäng upp till ledande Holland.

TT

Mer läsning

Annons